Gebedsweek 17-23 januari: wakker het vuur aan

Vanaf zondag 17 tot zaterdag 23 januari hebben we een week van bidden en vasten. Het thema is: wakker het vuur aan. In deze week zijn er een aantal samenkomsten via livestream te volgen en zijn we van plan om gebedswandelingen te organiseren.

Dit bericht is geplaatst op 15-01-2021
Gebedsweek 17-23 januari: wakker het vuur aan

Op zondag 17 januari leidt Bryan de week in door middel van zijn prediking. Op 19, 20 en 21 januari is er vanaf 20.00 uur een gebedsavond via de livestream te volgen. De avonden zullen bestaan uit lofprijzing, voorbede, inleiding uit het Woord en bedieningstijd.

Gebedswandelingen
Omdat samenkomen nu niet mogelijk is willen we gebedswandelingen organiseren. Met maximaal twee personen kun je een gebedswandeling maken in jouw straat en in jouw wijk om te bidden voor je wijkgenoten.

Bidden
Laten we bidden voor onze eigen gemeente zoals we gesproken hebben uit Ef.3:16: dat velen gesterkt worden door de Heilige Geest. Laten we bidden voor Heerhugowaard voor de jongeren en de eenzamen en voor de ondernemers die in zwaar weer gekomen zijn. Laten we bidden voor ons land: voor wijsheid voor de regering en voor een geestelijk ontwaken in de kerken.

Vasten
We bevelen je aan om een vorm van vasten te vinden die past bij jouw situatie. Vasten is geen prestatie voor God, maar het helpt je om je te focussen. Het geeft vorm aan het ernstig zoeken van God. Het kan je op deze manier brengen in een geestelijke situatie dat je hart meer open staat voor God zodat Hij kan werken in je leven.

Een aantal voorbeelden van vasten:

  • Een volledig vasten: alleen water drinken. Dit kan alleen als je je geleid weet door Gods Geest en je geen zwaar werk hebt.
  • Je kunt ook een deel van de dag alleen water drinken en geen maaltijd nemen.
  • Het kan zijn dat je een Esther-vasten doet: alleen groente.
  • Alleen vruchtensappen tot je nemen.
  • Of je kiest ervoor je te onthouden van radio en TV.