Anno Domini 2022

We hebben de donkerste dag van het jaar achter ons liggen. Vanaf nu en voor de komende 6 maanden wordt het elke dag lichter. Dat is een mooie gedachte, hé? Met steeds meer licht het nieuwe jaar in!

Dit bericht is geplaatst op 30-12-2021

De afgelopen twee jaren werd een belangrijk deel van ons leven bepaald door corona, afhankelijk van je levensfase en -situatie. Naar school of naar je werk gaan, een vakantie naar het buitenland. Alles met de nodige beperkingen. Ook het leven van een lokale kerk werd uitgedaagd.

Wat hadden we uitgezien naar een bomvolle kerk tijdens de kerstnachtdienst en naar mooie zondagse samenkomsten waarin ieder die maar wil kan komen. En zelfs een hug of knuffel kan niet altijd zo maar. Ook thuis mensen ontvangen en als huisgroep samenkomen is niet vanzelfsprekend met de restricties die er zijn. Toch willen we juist in deze tijd maximaal kerk zijn!
 
Al eerder heb ik verwoord dat het goede daarvan is dat we ons realiseren dat het leven van een lokale gemeente meer is dan de zondagdienst. Tegelijkertijd zeg ik ook dat die nog steeds heel belangrijk is en blijft. En dan mag men wel zeggen dat corona voorlopig nog wel bij ons blijft, maar dan kunnen we met een glimlach zeggen: maar Jezus blijft altijd bij ons, tot in eeuwigheid. En in Hem vinden we onze eenheid en verbondenheid.
 
En ik zeg het nog maar eens: onze eenheid vinden we niet in onze opvattingen over virus en vaccin. Die mening daarover is ook vele malen minder belangrijk dan onze eenheid in Jezus. We zijn dankbaar voor de blijvende verbondenheid met elkaar en trouw van zoveel gemeenteleden. Wat wordt er vaak veel gedaan en gediend, vaak ook achter de schermen. Veel dank daarvoor! En dank voor alle gebeden voor de gemeente!
 
We gaan moedig een nieuw jaar in. Het is Zijn jaar, het jaar van onze Heer, Anno Domini, 2022.
 
Het jaarthema van 2021 was: Volg jij Mij?!
Het jaarthema van 2022 wordt: ZIE JEZUS.
 
Je zult gaan ontdekken dat de thema’s nauw bij elkaar aansluiten. En het mooie is: geen corona in welke variant dan ook kan daarbij dwars liggen.
 
Het is onze verwachting dat we het komende jaar veel mogen ontdekken van Jezus. Gods Geest zal daarin Jezus verheerlijken en Vader God zal opnieuw bevestigen: dit is Mijn geliefde Zoon. Dat is pas een mooi uitzicht! Voor ons en hopelijk voor 59.000 anderen.

We wensen je een goede jaarwisseling en een gezegend 2022!

Namens het bestuur,
Machiel en Yvonne