LIVEBLOG: Zendingsreis Roemenië

Deze zaterdag gaat er een groep van 26 mensen van Friday Night Life naar Roemenië. We houden jullie via de volgende LIVEBLOG graag op de hoogte over de ontwikkelingen en gebeurtenissen van de zendingsreis. Volg hier vanaf 16 oktober de liveblog.

Dit bericht is geplaatst op 11-10-2021

Dag 3: De basis 

Na een heerlijk ontbijt samen begonnen we de dag met aanbidding samen. We zongen onder andere het lied 'yeshua' waarin we God samen aanbeden. Daarna kregen we onze eerste les van Joshua. Het ging over onze identiteit en wat er eigenlijk aan de basis staat. We keken naar Genesis en zagen dat God ons heeft gekozen als het hoogtepunt van de schepping en dat Hij ons autoriteit heeft gegeven. Ook zagen we dat we als vrouw Gods hart laten zien en als man juist de kracht van God. 

Hierna hielden we stille tijd waarin iedereen tijd had om in gesprek te gaan met God en Bijbel te lezen. Daarna begonnen de voorbereidingen voor het werken hier in de basis. Na de lunch (heerlijke soep met groenten) gingen we aan de slag. Binnen werden veel muren witgeschilderd (waaronder ook een aantal tieners...) en buiten werd de schuur opgeruimd. Er werd door de jongens ook even tijd genomen om aandacht te geven aan de baby (Juniper). 

Na een middag hard werken (helaas niet helemaal klaar) gingen we door naar een andere plek waar ook Ilja Witte aanwezig was. Daar was ook een groep tieners en andere mensen uit oa Duitsland. Daar hebben we pizza gegeten. Daarna gingen we naar boven waar een grote kerkzaal was. Onze worhippers mochten de aanbidding doen. Tijdens de aanbidding kwam de aanwezigheid van God sterk naar voren in de zaal (tijdens het 2e lied). Dit was een erg bijzonder moment. Delbert, een man uit Amerika die ging spreken ging ook nog door met de aanbidding waar hij samen met Abenezer en Genayro en de anderen door bleef spelen. Hij deelde daarna een heftig verhaal over zijn eigen zoon die vermoord is op jonge leeftijd, maar dat God zelfs die situatie uiteindelijk tot het goede heeft kunnen keren. Een bewustwording van hoe groot God is en hoe Hij door elke situatie heen kan werken. Delbert sprak ook nog een aantal woorden uit over mensen en de dienst was af. Toen weer naar huis en daarna nog even kletsen en weer slapen. 

Gebedspunt: 
- Morgen gaan we naar een dorpje toe met mensen en kinderen, dat we daar een zegen mogen zijn.

Dag 2: Naar de kerk

Na een nacht slapen gingen we vandaag om 08:00 (iets later uitendelijk) met z'n allen ontbijten in the base. Na het ontbijt zijn we naar een lokale kerk geweest en mochten we daar de dienst meemaken. De aanbidding was in het Roemeens, maar veel liederen waren wel te herkennen. Ook was de aanwezigheid van God sterk te ervaren en waren de mensen daar erg bijzonder. 

Na de dienst hebben een aantal nog gespeeld met wat kinderen en daarna gingen we door naar een park met sporttoestellen. Daar waren verschillende voedselkraampjes, en het ene voedsel was iets meer in trek dan het andere. De chocoladewafel was gelukkig een succes voor veel van de tieners. 

Hierna weer terug naar the base en daar hebben we de kerdienst voorbereid. Om 16:00 begon de dienst en er waren mensen uit de buurt aanwezig die ook betrokken waren met YWAM. We begonnen met een dramastuk over hoe we gebonden kunnen worden door de dingen in de wereld, maar dat we vrij zijn door Jezus. Daarna werd de aanbidding prachtig geleid door een aantal van onze tieners. Norah en Idse hebben hun getuigenis gedeeld en Bryan heeft gedeeld over hoe er bij God niets onmogelijk is! 

Na de dienst gezamenlijk gegeten en ging iedereen uiteindelijk weer heerlijk slapen.

 

Dag 1: Heenreis naar Târgu Mures

We hebben een goede reis gehad. We vlogen van Eindhoven naar Cluj-Napoca. Vervolgens heeft Alejandro ons opgehaald en zijn we met busjes naar onze bestemming in Târgu Mures gegaan. We zijn warm welkom geheten door het YWAM team en hebben een heerlijke maaltijd gekregen. Na het programma besproken te hebben gaan we nu heerlijk slapen in onze goed geregelde slaapplekken.