Inleiding Discipelen komen samen

Persoonlijk vind ik een paar weken afstand en vakantie echt heerlijk. Maar als je dan de eerste keer weer in een gemeentebijeenkomst komt dan realiseer je je: ik heb dit echt een paar weken gemist. Want er zit iets bijzonders in om samen met je broers en zussen samen te komen. Want daar is de aanwezigheid van Jezus!

Dit bericht is geplaatst op 18-08-2021

We hebben een frisse en natte zomer (bijna) achter de rug. Velen zijn in Nederland gebleven, anderen zijn naar het buitenland gegaan. En daar was het op veel plaatsen juist weer heet! Delen van Europa stonden onder water, andere delen van ons continent stonden in lichterlaaie. Het is ongekend.

Yvonne en ik zijn dit jaar ook in Nederland gebleven, onder andere een weekje in Spier, Drenthe. Een prachtige omgeving met alle fietsmogelijkheden van dien op onze e-bike.

Weer samenkomen

Discipelen komen samen. Jullie weten dat we al een aantal keren maandthema’s hebben gehad rondom discipelschap in verband met ons jaarthema 'Volg jij Mij?!'.

Nu heeft dit komende maandthema een dubbele lading:

  • we komen weer samen na de vakantieperiode;
  • we komen weer samen na (voor sommigen) een hele lange periode van bijna anderhalf jaar.

In die anderhalf jaar corona hebben we echt de hechtheid van de gemeente gezien. Onder andere door de enorme trouw in de financiën en beschikbaarheid voor vele taken en uitdagingen. Maar ook hebben we mensen gemist die, hoewel we weten dat ze deel uitmaken van deze enorm trouwe gemeente, op zondag vaak nog kozen om thuis te blijven.

Nou, we gaan elkaar oproepen: kom samen!

Samenkomen heeft verschillende vormen. Juist bij dit maandthema geven we aandacht aan alle manieren van samenkomen zoals God dat wil. Het zijn er in feite drie:

  • alleen in je speciale plaats met de Heer;
  • met je gezin en met je huisgroep;
  • in de zondagse samenkomst.

Ruimte voor meer bezoekers

We zijn in gesprek hoe we verantwoord kunnen opschalen naar een groter bezoekersaantal. Want verreweg de meesten van ons zijn gevaccineerd of hebben antistoffen opgebouwd. Sommigen hebben weloverwogen gekozen om geen vaccinatie te nemen. Maar de uitnodiging is voor iedereen. We roepen je op om indien mogelijk ook samen te komen (discipelen komen samen). Vanuit de gemeenteleiding streven we er naar de ruimte in de zaal maximaal te benutten waarbij we oog hebben voor de nodige voorzichtigheid. Je hoort daar later meer over.

Dus welkom op zondag 29 augustus als we gaan beginnen met dit thema, en natuurlijk ook al aanstaande zondag.

We hopen jullie allemaal gauw weer te ontmoeten.

 

Machiel en Yvonne